min man- och barnlediga vecka so far...

söndag - vinkar av mannen och sonen, tystnaden ringer i öronen. Tar ett glas vin, klockan är 14.30. Tystnaden utbyts mot änglakör. ser på tv och dricker drinkar.

måndag- vaknar kl 12. tränar kl 16. äter frukost kl 19. avslutar dagen med drinkar och tv.

tisdag - vaknar kl 12. äter brunch (=mikrade fiskpinnar och ärtor) kl 15. tränar kl 16. film- och spritkväll med rockabillythereze. bra film. god sprit.

onsdag - vaknar 09.30, tränar kl 10.äter frukost kl 12. softar fram till läggdags (ca 01.30)

torsdag - vaknar kl 11. tvättar. läser en dålig blogg. tar mig igenom hela säsong 4 av project runway på tv-links. äter upp sonens påse gröna gelégrodor och dricker öl. funderar på att försöka ta mig igenom säsong 1 av project runway.

fortsättning följer... kanske...

ah the humanity

Följande utspelade sig för 10 minuter sedan på gatan utanför, sett från balkongen:

Färghandeln på andra sidan gatan har en skylt stående utanför som blåser iväg ut i gatan.
Bilen som kommer bromsar in och jag tänker att det var väl bra att nån reagerar så snabbt. Men ack nej, bilisten sitter bara snällt kvar i sin bil och väntar på att skylten ska blåsa lite längre ut i gatan så att han/hon kan passera! 
Detta sker efter bara någon minut och nu står skylten så bra till mot mitten att bilarna i båda riktningar kan passera utan problem.
En liten tant som är ute och går har nu sett skylten och försöker komma ut i vägen för att ta bort skylten. Efter många om och men stannar en bil för att släppa fram henne, hon går ut i gatan, lyfter upp skylten, ramlar, kämpar sig upp och haltar tillbaka till trottoaren med skylten dragandes efter sig.
När tanten ramlar ser jag mig om efter någon som kan hjälpa henne och se där, det finns gott om folk ute både gående, cyklister och bilister. Själv står jag på balkongen och tänker att det är ju ingen idé för mig att springa ner, folk har ju säkert hjälpt henne när jag kommer ner.
Så fan heller att de gjorde.
Min favorit är mannen som kom ut från Pingstkyrkan bara för att stå och titta på hur tanten kravlade sig upp på trottoaren bara några meter ifrån honom. Nu har tanten hur som helst kommit på fötter och gått iväg, skylten ligger kvar på trottoaren på motsatt sida från färghandeln.
Efter ytterligare någon minut kommer en ung kille ut ur färghandeln, han står med armarna i kors ett tag men går sen och hämtar skylten.

dagens Arne

världens mest rytmiska språk - dans-ka?