Gammal som gatan

Imorgon börjar sonen 6an. Det måste innebära att jag är 1 000 år gammal. Det känns så. Särskilt nu, när jag ska få honom att somna i tid. Svårt att somna när man är nervös. Sonen alltså. Själv ska jag gå ut i köket, tända en cigg och hälla upp ett glas rött. Nu.

bitter är en smak, en färg, en mandel och en dans

Hej ungdomar. Vad har ni gjort idag då? Varit ute i det vackra sommarvädret månne? Solat och badat kanske? Vad jag har gjort? Jo ungdomar, jag har suttit inne och hostat och haft ont i halsen hela dagen (har knappt orkat röka, jag har verkligen fått tvinga i mig och då kan ni ju tänka er hur illa det är) Har inte varit riktigt förkyld på flera år så det vore väl jävligt fint om jag skulle bli det nu när det äntligen börjar ordna upp sig med vädret. Enda fördelen är att jag under dagen har kunnat ta igen lite tv-tittande från de tre veckor då jag inte hade tillgång till tv. Ett jävla slit har det varit men nu börjar det så sakta ordna upp sig och efter Magnum på 4an kan jag nog gå och lägga mig med gott samvete. jag har ju trots allt ont i halsen.

Diskbänksrealism så det stänker

Aaah! Semester! Tre underbara veckor tillsammans hela den lilla familjen!
Varje morgon har den underbare sonen väckt sin mor och styvfar med frukost på sängen (kaffe, färskpressad juice och croissanter) för att sedan bädda sin säng samt klä på sig. Mor och styvfar ler mot varandra och tänker att vilken underbar liten pojke de har ändå. När frukosten är avklarad är det dags för en liten morgonpåsättning (sonen är nu ute och matar fåglarna) och när de båda kommit två gånger går de upp, duschar och klär på sig för att sedan gå ut till sonen och titta på hans ystra lek.
Solen skiner och det är alldeles lagom varmt. Familjen gör sig redo för en dag på stranden. Fullt utrustade med picknickkorg och badkläder ger dig sig av. På stranden är det fortfarande ganska tomt så den lilla familjen hittar en perfekt plats åt sig. Dags att bada! Vattnet är nästan ljummet. Tänk att vi har sådan härlig sommar här i Sverige ändå! Modern tar ett snabbdopp och lägger sig sedan i solen för att bättra på sin redan perfekta solbränna medan sonen och styvfadern ägnar sig åt en yster lek i vattenbrynet.
Efter bad och picknick är det dags att packa ihop och åka hem. Familjen gör så och väl hemkomna sätter de sig i skuggan och småpratar lite om livet över några glas svalkande rosévin (sonen dricker läsk).
Det börjar skymma och familjen ger sig ner på stan för att äta middag. Modern har på sig en skir sommarklänning som smiter åt på de rätta ställena på hennes finlemmade kropp. Styvfadern och sonen är likadant klädda i linnebyxor och skjorta. Folk de möter tittar på den lilla familjen och tänker att där går minsann en riktigt lycklig familj. På restaurangen avnjuter de en delikat trerättersmiddag och vid kaffet håller styvfadern ett litet tal om hur mycket han älskar sonen och modern. Folket vid borden i närheten applåderar och modern blir mycket rörd.
På hemvägen köper styvfadern en ros till modern som hon sätter i håret. Sonen säger att modern är vacker som en ros. Mor blir rörd.
Väl hemma säger sonen godnatt för nu är han minsann lite trött efter alla ystra lekar och han förstår även att modern och styvfadern vill ha lite tid för sig själva. Modern och styvfadern säger godnatt till den lille sonen och går sedan ut för att titta på solnedgången.
Kvällen avslutas med passionerad älskog och de somnar sedan lyckliga i varandras armar.

Eller? SÅ FAN HELLER!!! Mer så här:

Mor stapplar ledbruten upp vid tolvrycket. Styvfar tittar bort i avsmak. Mor skiter fullständigt i vilket, hämtar kaffe och går ut och röker. Det pissregnar! Vilken jävla skitsommar vi har här i jävla Sverige ändå!!
Sonen ligger i bara kalsongerna och spelar x-box. Styvfar säger till sonen att stänga av någongång för fan. Sonen ber styvfar dra åt helvete. Mor tänder ännu en cigg.
Efter fem cigg och tre koppar kaffe är det dags att klä på sig. Mor kämpar sig ner i ett par för trånga jeans och en tjock tröja som döljer de flesta valkarna. Hon ser sig i spegeln - hennes blekfeta lekamen täcker upp hela spegelytan. Mor kväljs över vad hon ser. Mor går ut och röker igen.
Under tiden har son och styvfar börjat bråka igen då klockan nu är 15.30 och sonen fortfarande spelar. Styvfar lastar mor.
Mor tvingar med sonen till stan där de i vanlig ordning bränner för mycket pengar på all möjlig skit. Mor vägrar köpa leksak till sonen. Sonen kallar modern idiot. Mor tänder en cigg. Sonen anklagar mor för att knarka. Folk vänder sig om i avsky för att beskåda eländet.
Styvfar möter upp och de avnjuter en middag på Mc Donalds. De kommer hem och mor och styvfar tömmer en flaska rött i ett patetiskt försök att hålla värmen uppe då de sitter ute. Det är 8 grader. Mor får halsbränna av vinet.
Sonen ser på film. Mor och styvfar säger till sonen att sova. Sonen säger att mor och styvfar är kötthuvven.
Sonen somnar kl 1 på natten. Mor och styvfar gör ett halvhjärtat försök att få till något erotiskt, lägger ner det, läser bok istället. Mor somnar kl 2 till ljudet av makens snarkningar och fisar.

Eller ja, kanske inte fullt så illa (bara nästan, men inte varje dag) men fråga mig om en vecka så kommer jag nog bara minnas att vi var vänner och hade roligt hela tiden under semestern.