The Oscarsgalan 2009

02.10    20 minuter kvar tills galan börjar, rödamattan-intervjuer för fullt. Lägger mig ner under täcket i soffan och blundar lite. Meeeen AHA! Jag har ställt mobilen på väckning kl 02.30. I'm all set.

02.30    Vaknar till mer av en slump än av mobilen tror jag och inser att NUBÖRJARDET! Mäh! Hugh Jackman - why? Saknar Billy Crystal även om det var ett tag sen nu...eller vänta lite här nu... fan, han är ju snygg! Som fan!! Som i hade-vi-haft-frikort-i-vårt-äktenskap-så...-snygg!!! Det kommer att bli en bra gala.

03.00     Laddar på med de tunga grejerna för att hålla mig vaken: Glass och pucko (drycken, inte maken hehe)

03.45    Hugh Jackmans musikalnummer slutar och jag kan sluta flämta upphetsat samt torka fradgan från mun och haka

04.07    Blir lite dimmig i ögonen när Heath Ledgers familj håller tacktal. Fan, jag som är så hård och kall, vad hände?

04.15    Kvinna i röd klänning och hela munnen full av tänder har vunnit och är jätteglad. VAR.ÄR.HUGH??

04.22    Däääääär äääär han =-)

04.25    Glassen är sluhuhuhuhuuuuuut!

04.30    Tar en kopp kaffe istället dårå...

04.40    Ååh, Anthony Hopkins i bild!

04.41    I want to eat his liver with some fava beans and a nice chianti

04.53    Oj! Vilka tajta byxor John Legend har på sig! Och vad glad han verkar vara över att de är så tajta. Ner-till-halva-låret-glad.

05.15    Reese Witherspoon presenterar ett pris. Hon sticker då ut hakan. Hon verkar ha hakat upp sig på något. Vad är haken? Hak-una matata! Det blir varken ha(c)kat eller malet! Gud jag behöver sova snart!
Tre priser kvar och jag kämpar på trots mjölksyran! Tag lärdom skidskyttar!

05.25    Bästa kvinnliga huvudroll. Jag gråter.
05.35    Bästa manliga huvudroll. Jag gråter inte men Sean Penns tacktal är fan bäst!
05.50    Bästa film och gulligt barn på scenen ler. Mer behövs ej, kranen är på igen. Måste nog se Slumdog millionaire - en film som vinner 4000 oscars kan inte vara helt dålig tycker man.

05.55    Galan är slut och jag försöker sova lite. Hoppas få drömma nåt rosenskimrande och gôtt. Men nej, drömmer om en fet polska som slevar kall gröt på min nakna, vita mage. Precis som vanligt.

Fan.

kort sammanfattning av veckan som gick:

måndag: svägerska fyller 36. Svägerska bjuder på smörgåstårta. undertecknad går upp två kilo. drygt.
tisdag: tränar karate. går ner två kilo. drygt.
onsdag: dansar med vargar och annat löst fôlk. maken kommer hem.
torsdag: min lille sockerskorpa fyller 14 år. sockerskorpan är full i finnar, fjun och målbrott. tränar karate. får ligga. jag alltså. inte sockerskorpan. nån jävla måtta får det väl vara. han ska in i kloster. när han blir 30 kanske han kan få skaffa sig nån att hålla handen med. kanske.
fredag: sockerskorpan och maken åker bort i 6 dagar. undertecknad åker till bolaget. börjar kunna se i färg igen. firar fredag med lets dance och gin tonic. somnar i soffan 22.25. Tjoho, partyanimal.
lördag: panikvaknar kl 05.30. Har storslagna planer på långpromenad, stryka tvätt, virka köksmöbler e. dyl. Fastnar framför tv'n och skidskytte-vm. Framåt kvällen (nåja, efter 12 i alla fall) öppnas återigen ginflaskan. Ser på melodifittivalen och snöstormen. Ringer in och röstar på snöstormen som vinnare. Går och lägger mig klockan 22.30. Måste sluta vara uppe så sent....
söndag: vilodagen. börjar lite lätt med sista dagen av skidskytte-vm, ökar på med herrarnas dubbeljakt och toppar med egen promenad. chockad av denna kraftansträngning tillbringar undertecknad eftermiddagen i tv-soffan. kommer så småningom på att -jävlar! är det inte oscarsgalan i natt? Joo det är det minsann. Jaha men det var väl fan att jag skulle gå upp så tidigt då! Borde jag inte ha sovit lite till då så att jag orkar vara uppe i natt? Jo det hade ju varit en bra idé men nu sitter du här , vaken, pappskalle. Påminner mig om att inte prata så mycket för mig själv. Äter middag, tar ett par glas vin och glömmer bort vad det var jag skulle påminna mig om.

Jaha ja, så nu sitter jag här... full i vin och fan och väntar och väntar och vääääääntar på att den jävla oscarsgalan ska börja. Förra året eller möjligtvis året innan dess satt jag uppe och vakade ända fram tills att det började. Då la jag mig tillrätta i soffan och bara blundade lite... tills galan var slut... AAAAAAAAHHHH!!!! jag blev om möjligt ännu mer störd av detta  än jag varit tidigare...
Ett annat år satt jag i Egypten med min make (ja inte make då, han var lyckligt ovetande om att han skulle bli det då, stackarn) och en kompis till honom och tittade. Alla tre förkylda - jag, tyst och tapper i vanlig ordning och de två, med varsin man-cold, ingen lek... för mig alltså...
Håll tummarna för att jag orkar hålla mig vaken inatt...

koooonstigt vaaa?!

Angående studenterna på Konstfack (Konstfuck - en skola jag skulle söka till, låter som roligare skolprojekt.) och deras små projekt såsom grafitti och krossad ruta på tunnelbana och fejkade psykbryt säger Ernst Billgren följande: Om det är gjort i ett konstnärligt syfte så är det konst.
Tack Ernst, detta skall bli mitt nya motto i livet. Jag vill från och med nu bli titulerad konstnär och allt jag gör kommer att ske i ett konstnärligt syfte! Så vänner, bli inte förvånade om jag visar brösten på ICA, rånar en bank, ligger med din granne i ditt kök, hoppar hage på din garageuppfart, badar i ditt anletes svett, häller vatten på ditt kuvert eller blottar mig på Duse. Det. Är. Kööööööönst. Och med tanke på ryktesspridningen i vår liiiiilllla iiiiiinskränkta skiiiiiitstad så dröjer det väl inte mer än till lunch idag förrän halva stan tror att jag faktiskt har gjort allt det jag just listat. Men det gör ju inget för det är ju gjort i ett konstnärligt syfte och då är det ok.

och liiite till...

USAs ekonomi är som bekant kört i botten. Läste igår att Bush under sin tid lyckades fördubbla landets statsskuld. Det är bra jobbat till och med för ett rikspucko som han. Min teori är att om man inte lyckas vända den här trenden kommer vi inom några år att ha ekonomiska flyktingar från USA här och då undrar jag stilla; hur kommer ni att se på dessa flyktingar? Amerikaner är väl inte utlänningar eller? De ser ju likadana ut som vi, de pratar ju så man förstår. Kommer det att komma lika skrämmande insändare om dessa flyktingar i vår lokala tidning som det nu finns om de flyktingar som redan finns på orten? Jag kan ge mig fan på att det skulle bli ett annat ljud i skällan då. Inte skulle ni väl säga att de kommer hit och tar våra jobb då va? Eller förfasas över att de tar hit sina släktingar? Eller skaffar sig en svensk make/maka? Och vad ska ni ta till för öknamn då?

Måste få ur mig lite till...

Vill inte på något sätt ge mig in i debatten om huruvida Marklunds bok "Gömda" är sann eller ej, snarare tvärtom. Nu kan man vareviga dag läsa nåt nytt inlägg om detta, som om det vore hela världen... I samma stund utsätts x antal kvinnor för misshandel i hemmet men det är liksom inte det viktiga längre utan huvudsaken är ju om "Mias" historia är sann eller inte. Men skit i det! Fokusera på de som faktiskt lever i destruktiva förhållanden istället för att älta om en bok som, sann eller inte, uppmärksammade ett utbrett problem i vårt samhälle. Måste tillägga att jag själv inte läst boken ifråga, den låg lite för nära min egen situation när den kom ut. Det är kanske därför  jag blir så heligt förbannad också men det hade jag nog blivit ialla fall.

Måste få ur mig lite...

Melodifestivalen igår igen då: Att kalla H.E.A.T hårdrock är i min värld lika sant som att

  •  Filip och Fredrik är roliga
  • Carl-Jan är manlig
  • Skånepolisen är fördomsfri
  • Dansband är bra
  • jag är ful och dum

Sen får ni tolka och tycka som ni vill.

Att se Lili och Sussie uppträda får mig att inse att scenkåthet och talang inte går hand i hand. Det är som med intelligens; vilken idiot som helst kan läsa sig till kunskap, det betyder inte att personen är intelligent. Samma sak gäller alltså artisteri. Återigen, jag tycker som jag vill, ni tycker som ni vill (så länge ni inser att det är jag som har rätt)


Tjohooo!

Idag är det ett år sen sedan jag slutade röka! Trodde jag nog aldrig att jag skulle kunna säga! Rökte ca ett paket röda Marlboro om dagen i 17 år så att sluta, eller rättare sagt, bestämma sig för att sluta, var då fan ingen walk in the park. Att maken och sonen tjatade hål i huvudet på mig om att jag skulle sluta gjorde inte saken bättre. Är så förbannat envis så tjat gör att jag bara gör tvärsemot vad alla andra tycker, bara för att känna att jag bestämmer själv. Slå upp envis i NE och där är jag, i fyrfärg. Nej fan det var ett sidospår som nästan hade gjort Helen stolt tror jag minsann... Passande nog slutade jag röka på Dicks namnsdag. Om jag skulle vilja ha nåt annat att suga på men inte kommer på vad så är det ju bara att titta i kalendern för vägledning denna dag.  

det händer ju fan ingenting!

Nä just det och därför är det ju svårt att blogga om nåt.
Ute är det pissväder, ena dagen snöar det, andra dagen töar det och tredje dagen fryser slasket till is så att man nästan slår ihjäl sig så fort man ens tänker promenad.
På jobbfronten då? Ja jag är lika jävla arbetslös idag som igår, vad ska man säga... det är ett evigt mörker att försöka hitta jobb i Säffle...
Hälsa då? Ja hej hej...
nej fan nu är det let's dance och en flaska merlot som ropar... får iväg...